Hayırseverler

25-09-2018ÖMER SADIK GÖÇEN

• 1902 yılında Kavaklıdere’de dünyaya geldi.
  • Muğla Kavaklıdere Çavdır’da büyüdü.
  • 1927 yılında Yatağan eşrafından Hacı Hamdi Çolakoğlu kızı Ayşe Gökçen ile evlendi.
  • Ticaret ile uğraşan Ömer Sadık Göçen’in evlatları:
  • 1928 yılında kızı Zahide Yavuz,
  • 1930 yılında oğlu Mehmet Nuri Göçen,
  • 1933 yılında oğlu Ali Rıza Göçen dünyaya geldi.
  • 1951 yılında evlatları ile Aydın’a taşındı. Bu döneme kadar Kavaklıdere’de ticaret ile uğraştı.
  • Aydın’a gelince inşaat işlerine başladı.
  • Söke’nin ilk yapı kooperatifi olan Forbes yapı kooperatifi inşaatını tamamladı.
  • Daha sonraları ziraat ile uğraşan Hacı Ömer Sadık Göçen 1972 yılında vefat etti.

25-09-2018

MEHMET NURİ GÖÇEN

• 1930 yılında Kavaklıdere’de dünyaya gelen Hacı Mehmet Nuri Göçen, bu okulu babası adına inşaa ettirmiştir.
  • Hacı Mehmet Nuri Göçen, Ömer Sadık Göçen’in ortanca evladıdır.
  • 1951 yılında evlendi ve
  • aynı yıl Göçen ailesi Ömer Sadık Göçen ve evlatları Aydın’a taşındı. Yaşamına Aydın’da devam etti.
  • 1953 yılında oğlu Mustafa Göçen,
  • 1958 yılında kızı Naile Göçen Çukurova,
  • 1960 yılında oğlu Hamdi Göçen dünyaya geldi.
  • 1972 yılında Aydın’ın ilk tuğla kiremit fabrikasını kurdu.
  • 1979 yılında o güne kadar devam ettirmekte olduğu müteahhitlik hizmetleri için Göçay İnşaat’ı evlatları ile birlikte kurdu. Altyapı inşaat işlerinde büyük projeleri tamamladı.
  • 1982 yılında Türkiye’nin ilk transmisyon zincir fabrikasını kurdu.
  • 1987 yılında Göçtur Turizm şirketini evlatları ile birlikte kurdu.
  • 1992 yılında Kuşadası’nda 1050 yatak kapasiteli 1. Sınıf Tatil Köyü Pine Bay Holiday Resort açıldı.
  • 1994 yılında kurduğu Göçsar Turizm A.Ş. Tarafından Kuşadası2nda 220 yatak kapasiteli 4 yıldızlı şehir içi oteli açıldı.
  • 2004 yılında Göçtur Kıbrıs şirketinin evlatları ile birlikte kurdu. Kıbrıs’ta 1200 yatak kapasiteli otel inşaatı başladı.
  • 2005 yılında annesi adına Kavaklıdere Merkez Camii yaptırdı.
  • 2008 yılında okulu bitirme aşamasına getirdi.
  • Babalarından bayrağı devralan büyük oğlu Mustafa Göçen, Göçay İnşaat A.Ş.’i dünya çapında bir şirket haline getirmiştir.
  • Otoyollar, barajlar, havaalanları, fabrikalar ve otel projelerini tamamlamış ve büyüyerek faaliyetlerine devam etmektedir.
  • Ayrıca sahibi olduğu Göçay Turizm A.Ş. Muğla Dalaman’da 18 delikli golf ve 850 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel yatırımını tamamlamıştır. Türkiye’deki ilk Hilton gibi resort olarak işletilecektir.
  • Diğer evlatları Naile Göçen Çukurova ve Hamdi Göçen Göçtur Turizm şirketini yürütmektedir.
  • Kuşadası’nda Pine Bay Holiday Resort’u ve Pine Bay Marina Hotel’i işletmekte ve Kıbrıs’ta otel yatırımlarına devam etmektedirler
Yayın: 21.09.2018 - Güncelleme: 25.09.2018 12:58 - Görüntülenme: 2209