Çanakkale Şehitlerimizi Anma Günü

18 Mart 2019. Çanakkale Zaferimizin 104. yıl dönümü. Çanakkale Savaşı, 1914 yılında başlayan 1.Dünya Savaşı içerisinde en önemli yere sahiptir. Çanakkale´de karada ve denizde gerçekleşen savaşta Osmanlı İmparatorluğu İtilaf devletlerine karşı galip gelmiş ve tüm dünyanın dikkatini çekmiştir. Eğer Osmanlı İmparatorluğu bu savaşı kazanmasaydı, Osmanlı´nın başkenti olan İstanbul İtilaf Devleterince işgal edilecekti. Bu işgal sonrasında Rusya müttefiklerinin yardımına daha kolay bir şekilde ulaşmış olacak, Almanya kolay bir şekilde yenilgiye uğratılacak ve Bolşevik İhtilali çıkmamış olacaktı. Çanakkale Savaşı, dünya tarihini etkileyen en önemli olayların başında gelir. Çanakkale Savaşı, havada mermilerin çarpıştığı, milyonlarca Türk vatandaşının kendini vatanı uğruna veda ettiği, ulusal birliğin en önemli göstergesi olan bir savaştır. Uğruna şarkılar yazılan, 15 yaşındaki küçük çocukların, yaşlı dede ve nenelerin cepheye koştuğu, herkesin canını hiç düşünmeden vatanını savunmak için feda ettiği bir savaştır. Bu nedenledir ki Çanakkale Türk ulusuna mal olmuş en önemli zaferdir. Çanakkale şehirlerimizi rahmet ve sevgi ile anıyoruz. ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

Bu önemli ve özel günde okulumuz öğrencileri de boş durmadı. Çanakkale ruhunu biraz olsun yaşayabilmek için öğle yemeğinde sadece hoşaf yediler. İlçemizde yapılan Çanakkale Şehitleri´ni anma törenine katılarak duygulandılar. Akşamına da "Çanakkale 1915" filmini izlediler.

19-03-201919-03-201919-03-201919-03-201919-03-2019

Yayın: 20.03.2019 - Güncelleme: 20.03.2019 09:41 - Görüntülenme: 390